Vart är prioriteringarna?

Alltså, WSPA reklamen som går på TV..
nu får ni hata mig bäst tusan ni vill, men är det på riktigt?!
Jag tycker om djur, absolut. 
Men.. Jag skulle ALDRIG!! Skänka pengar till djur som blivit misshandlade eller har det svårt och svälter osv.. Och jag blir så fruktansvärt arg rent ut sagt på människor som gör det.
 
det finns BARN som svälter, blir våldtagna, utsatta i krig, har aids, cancer osv..
BARN, i Sverige, i hela världen.
 
Det finns barn och vuxna kvinnor som blir sålda, även i Sverige. DAGLIGEN!
Det är så många grejer som tar människoliv varje 
dag, att det är absurt att ens tänka på en åsna som såg sin mamma bli dränkt när det finns barn som tvingas skjuta sina egna föräldrar. Barn som ser sin mamma bli våldtagen. 
Jag tycker det är galet fel prioriterat. 
Vi kanske ska rädda oss själva innan vi ens försöker med någon annan? 
Tänka på människorna i första hand. 
Se till att våra barn har det bra över allt innan vi börjar rädda djurs barn av olika sorter..
 
 
 
 
Varje dag dör 100 000 människor av svält eller dess konsekvenser. Var femte sekund dör ett barn under 10 år av svält.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

240 barn i timmen dras in i en marknad vilken kontinuerligt innehåller
10 miljoner barn
och då är inte ens det stora mörkertalet inkluderat.
Vi är 9 miljoner i Sverige.

 

 

 

var 10de minut drabbas någon av cancer.. Och varje minut dör ett barn av aids.

 
 
 
 
En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: Barncancer, WSPA, aids, cancer, svält, trafficking, upprörd
#1 - - Elin :

Allt liv har vell lika mycke värde.... de som de du beskriver oavsett människa eller djur är vell värt å rädda om man kan och har slantar över. Bara för att en människa är mer utvecklad och kan tala och tänka på ett annat sätt. Betyder ju inte att den är mer värd en en annan varelse. I Danmark ett tag var det lagligt att köpa sex av djur. De är också en slags våldtäkt, att ha sex med någon som inte kan säga emot. Om inte människor hade brytt sig hade de nog varit tillåtet fortfarande. Tycker inget av dom är rätt att göra. Varför kan man inte stödja båda. Utan djur på jorden kommer vi människor också dö ut, eller ska vi börja äta varandra då? Den reklamen handlar inte bara om hundar och åsnor. Dom tar de bara som konkreta exempel för att vi ska tänka usch va hemskt stakars hunden. Eftersom varje hus nästan har hund eller katt så man kan relatera. Går man in på sidan får man läsa mer. Alla är lika mycket värda

Svar: Nja, alla människor har lika värde. Vi föder upp djur och äter dom.Visst kan man ha husdjur som man tar hand om, ger kärlek och älskar.
Men om du ställer din 3 åring bredvid din hund, har en portion mat som du måste ge till en av dom. Så väljer du inte hunden. Du ger ditt barn mat. Du tar hand om familjen och människorna innan djuren. Allt annat tycker jag är riktigt fel.
Men det ger självklart ingen rätt att vara elak eller behandla djur illa. Men det handlar om vilka prioriteringar man har. Människor eller djur?!
Det här ju även bara mina åsikter. Finns säkert dom som bara har djur och inte har någon familj som skulle resonera helt tvärtemot.
:)
Therése